Onze locatie

Delen

De stichting RijswijkBuitengewoon heeft als doel in de wijk RijswijkBuiten een ontmoetingsruimte in te richten voor activiteiten, dagbesteding en (beschutte) werkplekken voor vrijwilligers, studenten en bewoners. Samen met de beoogde partners ‘Stichting De Blauwe Parel’, Zorginstelling Cardia en de woonvorm ‘Stichting Our House’ en zijn we op zoek naar samenwerkingsverbanden.
Hieronder een overzicht hoe de partners en locaties of beoogde samenwerkingsverbanden zich binnen de wijk positioneren.

Ontmoetingsruimte RijswijkBuiten
Parelmoervlinderlaan 90

Buurtwerkplaats & Talentkwekerij
Laan van ‘t Haantje (links langs Stal Zegwaard)

Buurt-ontmoetingsruimte gaat er komen!!
Begin 2022 heeft RijswijkWonen de handtekening gezet onder het huurcontract voor een winkellocatie naast de LIDL-supermarkt, in bouwproject ‘De Koploper’. In mei vind de sleutel-overdracht plaats waarna Rijswijk Wonen de grove afbouw en bouwkundige werkzaamheden gaat uitvoeren.

Vanaf juli kan RijswijkBuitengewoon starten met de aankleding en inrichting van de ruimte.
Als alles zich verder goed ontwikkelt kan bij het nieuwe schooljaar 2023-2024 de ruimte in gebruik genomen worden door de diverse partners en gebruikersgroepen.
De Kwartiermaker werkt op dit moment aan het definitieve concept, de programmering van activiteiten en vinden van bijbehorende partners.

Op 2 december heeft de officiële aankondiging van de ontmoetingsruimte plaats gevonden, door het uitrollen van het eerste bouwdoek. Stichting RijswijkBuitengewoon, gemeente Rijswijk, RijswijkWonen en projectbureau RijswijkBuiten presenteerde hun plannen aan de overige belangstellende en betrokken partners. Tijdens de bijeenkomst, waarbij ook het buurtbakkie een prominente rol had, kon onder het genot direct kennis gemaakt worden tussen de partners en belanghebbende.

Secured By miniOrange