Buitengewoon Buurtbakkie van start!Delen

Burendag 2022 is door de Stichting RijswijkBuitengewoon aangegrepen om RijswijkBuiten nader te laten kennismaken met de mooie plannen van deze stichting, die de wijk nog meer inclusief wil maken. Onder andere door het opzetten van een ‘open’ ontmoetingsruimte voor wijkbewoners.
Met subsidie van onder meer de #Postcodeloterijbuurtfonds is het ‘Buurtbakkie’ ontwikkeld, waarmee de initiatiefnemers op 24 september langs de verschillende burenactiviteiten in de wijk fietsten. Vanuit deze duidelijk herkenbare bakfiets werd koffie, thee en limonade geschonken en uitleg gegeven over de plannen van de stichting. En natuurlijk ook gekeken of er nog buurtgenoten zijn, die zich als vrijwilliger willen inzetten.
De fietstocht werd begonnen met een presentatie van het buurtbakkie aan wethouder Larissa Bentvelzen, vlakbij de in aanbouw zijnde Lidl. In de winkelplint van dit gebouw zal naar verwachting door de stichting in de loop van 2023 een ‘huiskamer’ voor de bijzondere doelgroepen en buurtbewoners kunnen worden gerealiseerd.
Daarna trok het buurtbakkie de wijk in waar bij verschillende burendagactiviteiten koffie werd uitgedeeld, mede mogelijk gemaakt door supermarktketen Lidl.

Met dank aan:

Secured By miniOrange