De Buitenkamer is officieel geopendDelen

RijswijkBuiten is een wijkontmoetingsruimte rijker! Samen met de jongeren van dagbesteding ‘Bij Ons’ opende wethouder Gijs van Malsen op 27 oktober officieel de ‘De Buitenkamer’. De huiskamer van de wijk werd bewonderd door partners, sponsoren, donateurs en vrijwilligers. Op vrijdag 3 november 2023 opent De Buitenkamer haar deuren voor het eerst voor buurtbewoners. Mensen zijn welkom voor een praatje, kopje koffie/thee en kleine lunch. Ook worden er activiteiten georganiseerd, zoals kooklessen voor kinderen en een 3-gangendiner met de buren bij de buurttafel.

Ron den Dulk, voorzitter van Stichting RijswijkBuitengewoon, en Rob van den Broeke, directeur RijswijkWonen, namen de 70 aanwezigen, mede namens Jan Brugman (dir. Projectbureau RijswijkBuiten) mee in beeld en geluid langs de route van dit hele proces dat exact 2 jaar heeft geduurd en begon in het voormalige pand van het projectbureau. “Gedurende deze route sloten steeds meer partners zich bij dit initiatief aan en zonder enorme beleidsstukken was de potentie van dit project voor gemeente, projectbureau RijswijkBuiten en RijswijkWonen voldoende aangetoond om een belangrijke bijdrage te leveren aan dit ‘bewonersinitiatief’”, aldus Rob van den Broeke.

Ron den Dulk, voorzitter van Stichting RijswijkBuitengewoon, en Rob van den Broeke, directeur RijswijkWonen spreken de gasten toe in De Buitenkamer.

Wethouder Gijs van Malsen bedankte de initiatiefnemers voor de enorme inzet en enthousiasme. “Wij als gemeente zien dit soort initiatieven graag vanuit de bewoners ontstaan en ik hoop dat we op meerdere plaatsen in Rijswijk de ontwikkeling van de ontmoetingsruimte zoals Te Werve en RijswijkBuiten kunnen
doorzetten.”

De openingshandeling betrof het uitrollen van een rode loper. “De Stichting RijswijkBuitengewoon en onderneming ‘Bij Ons’ willen hiermee, namens alle partners de wijkbewoners, vrijwilligers en klanten uitnodigen om binnen te komen in de Buitenkamer, maar de loper mag ook andersom gebruikt
worden door wijkbewoners en de kanjers van ‘Bij Ons’ die na een bezoek of werkdag met trots, meer zelfvertrouwen of zelfstandigheid de Buitenkamer verlaten op weg naar een nieuwe uitdaging”, sluit Ron den Dulk de officiële openingshandeling af.

Wethouder Gijs van Malsen rolt met de initiatiefnemers en enkele kanjers van’ Bij Ons’ de rode loper uit.

Ontmoeten in De Buitenkamer

Vanaf vrijdag 3 november 2023 kunnen buurtbewoners elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen voor een praatje. En vanaf 6 november 2023 wordt er ook elke maandag, dinsdag en donderdag koffie, thee en kleine lunch geserveerd door sociale onderneming ‘Bij Ons’. Hier werken jongeren met verstandelijke beperking of autisme die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bekijk hier de actuele openingstijden. Op de overige dagen organiseert Stichting RijswijkBuitengewoon met behulp van vrijwilligers diverse activiteiten waarbij buurtbewoners met en zonder beperking met elkaar in contact komen. Houd voor actuele openingstijden en activiteiten onze website en socials in de gaten

Samen werken aan een inclusieve wijk

De Buitenkamer is tot stand gekomen door inzet van Stichting RijswijkBuitengewoon. Het was onze droom een wijk-ontmoetingsruimte te realiseren waarin activiteiten georganiseerd kunnen worden door en voor buurtbewoners. Mede door een intensieve samenwerking met en financiële bijdrage van de Gemeente Rijswijk, RijswijkWonen, Fonds 1818 en het VSBfonds opent De Buitenkamer nu haar deuren.

Secured By miniOrange