De Buitenkamer zoekt nieuwe sociaal ondernemer 


Groep mensen zit aan tafeltjes in een huiselijke sfeer
Delen

Op 23 juni waren de kanjers van dagbesteding ‘Bij Ons’ voor het laatst in De Buitenkamer aan het werk. Stichting RijswijkBuitengewoon zoekt daarom een nieuwe sociaal ondernemer die het buurthuis meerdere dagen open wil houden voor lunch, koffie en thee. Er lopen gelukkig diverse gesprekken met potentiële nieuwe kandidaten, maar RijswijkBuitengewoon staat open voor nieuwe aanmeldingen.  

Vrijwillige gastheren en dames gezocht 

“We gunnen het ‘Bij Ons’ natuurlijk van harte, maar balen ook enorm dat zij de samenwerking in de Buitenkamer hebben beëindigd”, aldus Ron den Dulk, voorzitter van Stichting RijswijkBuitengewoon. “Om zo veel mogelijk ontmoetingen te faciliteren, willen we dat De Buitenkamer zo veel mogelijk open is. Op dit moment zijn we volledig afhankelijk van vrijwilligers. Deze groep hopen we uit te breiden, zodat we deze zomer op vrijdag- en zaterdagmiddag de deuren kunnen openen. Hiervoor zoeken we gezellige gastheren en -dames die willen rouleren, bijvoorbeeld om de 3-4 weken een paar uurtjes.” Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden via info@rijswijkbuitengewoon.nl.  

Nieuwe kans voor Bij Ons 

Bij Ons, de sociale onderneming van Monique Schipper, is sinds de opening van De Buitenkamer op maandag en dinsdag aanwezig geweest om buurtbewoners te voorzien van koffie, thee en een lekkere lunch. Het team van Bij Ons bestaat uit jongeren met een verstandelijke beperking of autisme, en jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bij Ons biedt arbeidsmatige dagbesteding. Daaronder vallen bijvoorbeeld werken in de bediening, lunch maken en schoonmaakwerkzaamheden. Schipper heeft voor de jongeren een nieuwe kans aangeboden gekregen, waardoor zij De Buitenkamer verlaten.  

Sociaal horecaondernemer gezocht 

Ondertussen gaat de zoektocht naar een nieuwe sociaal ondernemer door. Stichting RIjswijkbuitengewoon hoopt een ondernemer te vinden die De Buitenkamer een aantal dagen in de week open wil houden als horecagelegenheid met dagbesteding. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij het bestuur van de stichting via info@rijswijkbuitengewoon.nl.  

Secured By miniOrange