Mijlpaal: ondertekening gebruikers- en intentieovereenkomst ontmoetingsruimteDelen

Dinsdag 4 juli tekenden Rob van den Broeke, directeur van Rijswijk Wonen en Ron den Dulk, voorzitter van Stichting RijswijkBuitengewoon, de gebruikersovereenkomst voor de wijkontmoetingsruimte. En samen met Monique Schipper, sociaal ondernemer, werd daarbij de intentieovereenkomst officieel getekend. Een feestelijke mijlpaal in de realisatie en de invulling van de wijkontmoetingsruimte in RijswijkBuiten, die na de zomer in gebruik wordt genomen.

Ondernemen met oog voor de mensen

De wijkontmoetingsruimte is een initiatief van de stichting RijswijkBuitengewoon, Programmabureau RijswijkBuiten, gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen. De ontmoetingsruimte wordt de woonkamer van de wijk voor alle bewoners van RijswijkBuiten. Er komt ruimte voor activiteiten, dagbesteding en ‘werkplekken’ voor vrijwilligers, studenten en bewoners.

“We zochten voor deze ruimte een sociaal ondernemer met oog voor de speciale doelgroep die nu ook in de wijk woont. Deze intentieovereenkomst met Monique Schipper moet leiden tot een samenwerking waarbij alle bewoners, jong en oud zich thuis voelen in onze ontmoetingsruimte. De ideeën en energie die Monique meeneemt is een echte aanvulling in deze samenwerking. Niet alleen voor de wijkontmoetingsruimte, maar voor heel RijswijkBuiten”, aldus Ron.

Een inclusieve wijkontmoetingsruimte

Het motto van de Stichting RijswijkBuitengewoon is “samenspelen, samenwonen, samenwerken en samenleven”. Samen met de partners willen wij bijdragen aan een inclusieve wijk voor iedereen. De stichting zoekt binnen de wijk naar bewoners initiatieven, onderwijs en partners die de ontmoetingsruimte willen gebruiken voor vele verschillende activiteiten. Met onder andere Zorginstelling Cardia, ‘Stichting De Blauwe Parel’ en de ‘Kracht van Rijswijk’ voeren we oriënterende gesprekken.

Na de zomer wordt de ruimte in gebruik genomen

Bouwbedrijf Heembouw is in opdracht van Rijswijk Wonen gestart met de verbouwing van de ruimte. Vanaf september start RijswijkBuitengewoon met de aankleding en inrichting. Als alles volgens planning verloopt, kan in het najaar 2023 de ruimte in gebruik genomen worden door de diverse partners en gebruikersgroepen.

Secured By miniOrange