Ontmoetingsruimte ‘De Buitenkamer’ opent eind oktober in RijswijkBuitenDelen

Eind oktober openen we de wijk-ontmoetingsruimte ‘De Buitenkamer’ in de winkelplint onder ‘De Koploper’ in de wijk Parkrijk in RijswijkBuiten. Deze huiskamer van RijswijkBuiten heeft als doel om alle bewoners, jong en oud, uit de wijk bij elkaar te brengen.

In samenwerking met de sociale onderneming ‘Bij Ons’ is De Buitenkamer vanaf 30 oktober elke maandag, dinsdag en donderdag geopend voor koffie, thee en een kleine lunch. Op de andere dagen organiseert Stichting RijswijkBuitengewoon met behulp van vrijwilligers diverse activiteiten waarbij buurtbewoners met en zonder beperking met elkaar in contact komen. Zo bouwen wij samen aan een inclusieve samenleving in de wijk.

Impressie van hoe De Buitenkamer eruit komt te zien

Klussen en inrichten tijdens Burendag

Op 22 en 23 september, tijdens Burendag 2023, is er flink geklust in de ontmoetingsruimte. Samen met een groep vrijwilligers uit de wijk is de hele ruimte schoongemaakt, zijn er spullen verhuisd, lampen opgehangen en meubels gemonteerd.

Monique en haar zoon bij De Buitenkamer in RijswijkBuiten

Sociaal ondernemer – Bij Ons

Sociaal ondernemer Monique Schipper gaat vanaf eind oktober met haar team aan de slag in De Buitenkamer onder de naam ‘Bij Ons’. Haar team bestaat uit jongeren met een verstandelijke beperking of autisme en jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Bij Ons biedt (arbeidsmatige) dagbesteding. Daaronder valt bijvoorbeeld werken in de bediening, ontbijt en lunch maken, schoonmaakwerkzaamheden, vergaderzaal klaarzetten, kerstpakketten maken, activiteiten voorbereiden en in de toekomst nog veel meer.

Bij interesse of vragen over Bij Ons kun je Monique benaderen via bijonsrijswijkbuiten@hotmail.com.

Secured By miniOrange